Eerdere uitspraken kunnen ons zoveel leren

Nadat een geschil is afgehandeld, worden de uitspraken anoniem gepubliceerd. Zij geven waardevolle informatie over wat er speelt in de zorg, en hoe patiënten en zorgverleners daarvan kunnen leren.

Hier vindt u het overzicht van uitspraken die de geschillencommissie na behandeling van eerdere geschillen heeft gedaan voor de huisartsenzorg en de openbare apotheken. Bent u op zoek naar uitspraken of kennis van een geschil dat lijkt op uw geschil? Maak dan een eerste keuze voor de huisartsenzorg of de openbare apotheken en lees dan verder.

Ook maken wij bij skge op regelmatige basis analyses van uitspraken die nader in gaan op specifieke materie. In de uitspraken van de diverse geschillencommissies zien wij overeenkomsten die voor patiënten, zorgaanbieders en andere belanghebbenden interessant en leerzaam kunnen zijn om de kwaliteit in de zorg nog beter te maken. Hiermee delen wij onze kennis en expertise graag met u.

Uitspraken huisartsenzorg

Hier kunt u de uitspraken en de samenvattingen raadplegen die de geschillencommissie voor de huisartsenzorg heeft gedaan.

Uitspraken apotheek

Hier kunt u de uitspraken en de samenvattingen raadplegen die de geschillencommissie voor de openbare apotheken heeft gedaan.

Analyses

Hier kunt u terecht voor een analyse van veelvoorkomende onderwerpen die uit de klachten en geschillen naar voren komen.  

Waardevolle informatie en kennis uit de praktijk voor patiënt & zorgverlener