Ons werk komt pas echt tot leven in de verhalen die we kunnen vertellen

6 juli 2023

Patiënt terecht uitgeschreven of niet?
Klager vindt dat zijn huisarts ten onrechte de behandelrelatie heeft beëindigd en hem heeft uitgeschreven uit zijn praktijk. Heeft de huisarts terecht en voldoende zorgvuldig gehandeld?

26 juli 2022

‘Als de huisarts verzuipt, verzuipen de patiënten mee’
Huisartsenpraktijken staan onder grote druk. Dat merken de klachtenfunctionarissen van skge ook. Veel klachten gaan over slechte bereikbaarheid, lange wachttijden en onvriendelijke bejegening.

14 december 2021

Gemiste kans voor huisartsenpraktijk
Een moeder is ontevreden over de manier waarop de huisartsenpraktijk met de keelontsteking van haar zoontje is omgegaan en dient een klacht in bij skge.

29 september 2021

Huisartsenpost mist hartinfarct
Een klager dient een klacht in tegen de huisartsenpost. Die weigerde hem een spoedconsult, de daarna ingeschakelde hulpdienst 112 constateerde een hartinfarct.

30 juni 2021

Waarom wil HAP-arts kind met hoofdklachten niet zien?
Een kind valt met het hoofd op de plavuizenvloer en raakt kort buiten bewustzijn. De vader belt met een huisartsenpost.

2 juni 2021

Dochter wil medisch dossier plotsklaps overleden moeder inzien
Een 91-jarige dame wordt onverwacht dood in haar tuin gevonden. De dochter wil weten of er daarvoor iets met haar moeder aan de hand was en vraagt inzage in het medisch dossier.

2 juni 2021

Klacht tegen apotheker die ‘medische noodzaak’ negeert
Klaagster verwijt haar apotheker dat die het cholesterolverlagende merkmiddel Crestor niet zonder betaling wil verstrekken. En dat terwijl er volgens klaagster sprake is van medische noodzaak vanwege bijwerkingen.

30 maart 2021

Onterfde zoon versus huisarts met beroepsgeheim
Een onterfde zoon wil een afschrift van het medisch dossier van zijn overleden vader. Daarmee hoopt hij te bewijzen dat de vader al dement was toen hij zijn testament wijzigde ten gunste van de mantelzorger.

23 december 2020

Patiënt wil uitleg en aandacht
Een patiënt met diabetes is heel ongerust over de bijwerkingen die hij van de medicatie ervaart. Het lezen van de bijsluiter heeft hem heel ongerust gemaakt. Maar bij zijn huisarts krijgt hij voor zijn gevoel geen gehoor.

30 september 2020

Huisarts mist diagnose longembolie
Een vader diende een klacht in bij de geschilleninstantie van skge. De huisarts heeft bij de behandeling van zijn 23-jarige zoon niet de juiste diagnose gesteld. De zoon overleed.

25 juni 2020

Bloemlezing corona klachten
De klachtenfunctionarissen van skge ontvingen de afgelopen maanden minder klachten dan normaal, maar ze waren er wel. Het bijna stilvallen van de reguliere zorg was voor patiënten soms stressvol.

26 maart 2020

Patiënt wil van medisch dossier af
Een klaagster wil van haar medisch dossier af. Het is iemand met psychiatrische problemen, problemen met alcohol en in de gezinssfeer. Haar zoon is door Veilig Thuis bij zijn oma, de moeder van de klaagster, ondergebracht.
Waardevolle informatie en kennis uit de praktijk voor patiënt & zorgverlener
Waardevolle informatie en kennis uit de praktijk voor patiënt & zorgverlener