1.324 klachten in 2020

Het aantal klachten dat skge in 2020 heeft ontvangen, is opnieuw gestegen. Er zijn in totaal 1324 klachten ingediend over de huisartsenzorg. In 2019 waren dat er 1111.


Het grootste deel van de klachten gaat over het medisch-professioneel handelen van de huisarts of een medewerker.

Het aantal geschillen is opnieuw gedaald: van 134 in 2019 naar 116 in 2020. Daarvan gingen er 104 over de huisartsenzorg en 12 over de openbare apotheken. In het jaarverslag 2020 lichten we de cijfers uitgebreid toe. Dit jaarverslag krijgt u in mei digitaal toegestuurd.

Naar alle nieuwsberichten

11 maart 2024

‘Een ontwikkeling waar we heel blij van worden’
We krijgen dagelijks tientallen telefoontjes. Vaak van patiënten die een vraag hebben over een voorval dat zich heeft afgespeeld rondom huisartsenzorg. Mensen vragen zich af of wat er gebeurt is wel oké is en of ze hierover bijvoorbeeld een klacht in kunnen dienen. Onze klachtenfunctionarissen staan al deze mensen te woord.

18 december 2023

Luisteren zonder oordeel; onze publicatie in het Medisch Contact
In het Medisch Contact spreken klachtenfunctionaris Margo van Weert en directeur Jiske Prinsen over het bemiddelen bij klachten en geschillen. Over de verbinding met de patiënt, de kracht van sorry zeggen en het bewegen naar de oplossing. Dit is een verkorte weergave van de publicatie in De Dokter.

28 november 2023

Onze nieuwste podcast afleveringen voor u!
Verhalen over Vertrouwen – het podcast kanaal van skge – heeft twee waardevolle nieuwe afleveringen. Klachtenfunctionarissen Margo en Harma spreken over EHBO – Eerste Hulp Bij Onvrede – gesprekken en ‘Ongemak in het kwadraat’. Beluister ze hier.
Waardevolle informatie en kennis uit de praktijk voor patiënt & zorgverlener