Onze nieuwste podcast afleveringen voor u!

EHBO – Eerste Hulp Bij Onvrede
 
Klachtenfunctionarissen Margo van Weert en Harma Vos spreken over EHBO – Eerste Hulp Bij Onvrede – gesprekken met zowel patiënten als zorgverleners. Het gesprek voordat onvrede een klacht wordt. Zij geven ruimte aan emotie om daarna hulp te bieden op de weg naar het herstel van vertrouwen. Een podcast met relatie naar de aflevering ‘Ongemak in het kwadraat’ waarin Margo en Harma hun professionele ervaringen heel persoonlijk benaderen.
Ongemak in het kwadraat
 
Als een zorgafspraak met de zorgverlener niet het gewenste resultaat oplevert, dan ga je niet alleen met je (fysieke) klacht naar huis, maar ook met het ongemak van de teleurstelling over de geboden hulp. Het is niet eenvoudig om over ongemak te praten. Kun je en durf je je kwetsbaar op te stellen? Voel je je daar veilig genoeg voor? Want, als je niks doet wordt het niet vanzelf beter. Deze podcast is een vervolg op ‘EHBO – Eerste Hulp Bij Onvrede’ over de kunst van het goede gesprek aangaan.
Naar alle nieuwsberichten

18 december 2023

Luisteren zonder oordeel; onze publicatie in het Medisch Contact
In het Medisch Contact spreken klachtenfunctionaris Margo van Weert en directeur Jiske Prinsen over het bemiddelen bij klachten en geschillen. Over de verbinding met de patiënt, de kracht van sorry zeggen en het bewegen naar de oplossing. Dit is een verkorte weergave van de publicatie in De Dokter.

3 oktober 2023

In Memoriam
We zijn diep getroffen door het overlijden van ons bevlogen commissielid en collega Sonja Keizers.

27 juli 2023

Samen maken we de zorg beter
Onze vernieuwde huisartsen folder is nu beschikbaar. Een folder die in begrijpelijke taal en in eenvoudige stappen patiënten goed en laagdrempelig informeert over wat skge voor hen kan betekenen. Een blik werpen op de folder of als huisarts direct een bestelling doen?
Waardevolle informatie en kennis uit de praktijk voor patiënt & zorgverlener