Onze nieuwste podcast afleveringen voor u!

EHBO – Eerste Hulp Bij Onvrede
 
Klachtenfunctionarissen Margo van Weert en Harma Vos spreken over EHBO – Eerste Hulp Bij Onvrede – gesprekken met zowel patiënten als zorgverleners. Het gesprek voordat onvrede een klacht wordt. Zij geven ruimte aan emotie om daarna hulp te bieden op de weg naar het herstel van vertrouwen. Een podcast met relatie naar de aflevering ‘Ongemak in het kwadraat’ waarin Margo en Harma hun professionele ervaringen heel persoonlijk benaderen.
Ongemak in het kwadraat
 
Als een zorgafspraak met de zorgverlener niet het gewenste resultaat oplevert, dan ga je niet alleen met je (fysieke) klacht naar huis, maar ook met het ongemak van de teleurstelling over de geboden hulp. Het is niet eenvoudig om over ongemak te praten. Kun je en durf je je kwetsbaar op te stellen? Voel je je daar veilig genoeg voor? Want, als je niks doet wordt het niet vanzelf beter. Deze podcast is een vervolg op ‘EHBO – Eerste Hulp Bij Onvrede’ over de kunst van het goede gesprek aangaan.
Naar alle nieuwsberichten

11 maart 2024

‘Een ontwikkeling waar we heel blij van worden’
We krijgen dagelijks tientallen telefoontjes. Vaak van patiënten die een vraag hebben over een voorval dat zich heeft afgespeeld rondom huisartsenzorg. Mensen vragen zich af of wat er gebeurt is wel oké is en of ze hierover bijvoorbeeld een klacht in kunnen dienen. Onze klachtenfunctionarissen staan al deze mensen te woord.

18 december 2023

Luisteren zonder oordeel; onze publicatie in het Medisch Contact
In het Medisch Contact spreken klachtenfunctionaris Margo van Weert en directeur Jiske Prinsen over het bemiddelen bij klachten en geschillen. Over de verbinding met de patiënt, de kracht van sorry zeggen en het bewegen naar de oplossing. Dit is een verkorte weergave van de publicatie in De Dokter.

3 oktober 2023

In Memoriam
We zijn diep getroffen door het overlijden van ons bevlogen commissielid en collega Sonja Keizers.
Waardevolle informatie en kennis uit de praktijk voor patiënt & zorgverlener