Bruggen bouw je ook online

Dat ik u mag verwelkomen in deze totaal vernieuwde online omgeving, vervult mij met gepaste trots. Maandenlang hebben we gewerkt aan een doordachte inzet van digitale middelen, met eigenlijk maar één doel voor ogen: om u nog sneller, gemakkelijker, duidelijker en gerichter te helpen bij het ombuigen van een klacht naar een oplossing.

Dat er soms onvrede ontstaat in de relatie tussen zorgverlener en patiënt, is inherent aan het mensenwerk dat de zorg nu eenmaal is. Dat we kunnen leren van zulke situaties door het, stapje voor stapje, steeds beter te doen, is wellicht minder vanzelfsprekend. Toch is dat precies waarvoor skge zich sterk maakt: bruggen bouwen en investeren in kwaliteit, óók online!

Van droom naar daad

Een nieuwe website, dat klinkt als een zakelijk actiepunt dat je even afvinkt. Daarmee doe ik echter geen recht aan al het werk dat in de afgelopen maanden is verzet. Met onze kennis van klachten en geschillen in de eerstelijnszorg zijn we gaan onderzoeken hoe we patiënten en zorgverleners nog beter online kunnen bedienen. Hoe kunnen we procedures nog meer vereenvoudigen, vragen nog sneller beantwoorden, informatie nog beter ontsluiten? Met die opgave voor ogen hebben we de expertise aangetrokken die nodig was om van droom tot daad te komen. Een brede samenwerking van inhoud en techniek, van woord en beeld, altijd met het oog op nog meer kwaliteit: precies in de lijn die skge voorstaat.

Maatschappelijke meerwaarde

Ook deze online omgeving hebben we gecreëerd ‘met hart voor elke klacht’. Enerzijds hebben we het gemakkelijker gemaakt om de juiste informatie te vinden en om onze hulp in te winnen. Anderzijds hebben we nog meer ruimte ingebouwd voor kennisdeling, omdat we daartoe een maatschappelijke verantwoordelijkheid voelen. Iedere klacht is immers een kans om te leren. Wat vandaag fout gaat, kan morgen beter: vanuit die missie brengen we de kennis die voortkomt uit de ingebrachte klachten en uitspraken terug naar de samenleving, en terug naar de zorg. Neem dus vooral ook een kijkje bij de thematische analyses die we blijven toevoegen en bij de vele verhalen, publicaties en nieuwsitems waarmee we kleuring geven aan de Wkkgz. 

Grote mijlpaal

Deze lancering is dus een grote mijlpaal, zowel voor onze organisatie als voor de patiënten en zorgverleners die een beroep op ons doen. Als jurist gaat mijn hart hiervan sneller kloppen, omdat nog meer mensen een laagdrempelige toegang vinden tot het recht. Als professional word ik hier blij van, omdat velen zich gehoord en gezien voelen in hun verlangen om in de zorg op een prettige en professionele manier met elkaar om te gaan. En als directeur van skge ben ik onverminderd trots dat ook onze organisatie zich blijft ontwikkelen, met alle middelen die de huidige tijd te bieden heeft. Ik wens u veel plezier toe op uw digitale ontdekkingstocht naar de meerwaarde van skge voor de zorg!

 

Jiske Prinsen

Directeur-bestuurder

Naar alle nieuwsberichten

27 juli 2023

Samen maken we de zorg beter
Onze vernieuwde huisartsen folder is nu beschikbaar. Een folder die in begrijpelijke taal en in eenvoudige stappen patiënten goed en laagdrempelig informeert over wat skge voor hen kan betekenen. Een blik werpen op de folder of als huisarts direct een bestelling doen?

19 juni 2023

Een klacht kun je maar beter met open armen ontvangen
In ‘De dokter’, het ledenblad van de LHV, spreken klachtenfunctionaris Margo van Weert en directeur Jiske Prinsen over het bemiddelen bij klachten en geschillen. Over het geven van ruimte om die onvrede te uiten en om van daaruit te bewegen naar een oplossing.

14 april 2022

Skge opent eigen podcastkanaal
Met gepaste trots introduceren we ons eigen podcastkanaal. Open gesprekken tussen jong en oud, ervaren en onervaren als professional en als mens: leren van en met elkaar rondom klachten en geschillen.