Een klacht kun je maar beter met open armen ontvangen

'Wij luisteren zonder oordeel naar het verhaal van de patiënt en vragen daarop door'

Vrijwel iedere huisarts krijgt weleens een klacht van een patiënt. Stress en twijfel aan het eigen functioneren kunnen het gevolg zijn. Meestal is dat niet nodig, zien de klachtenfunctionarissen van bemiddelingsinstantie skge. Een goed gesprek, met oog voor het perspectief van de patiënt, zorgt er vrijwel altijd voor dat een klacht niet uitgroeit tot een geschil of een tuchtzaak.

In het artikel “Een klacht kun je maar beter met open armen ontvangen” uit ‘De dokter’ spreken klachtenfunctionaris Margo van Weert en directeur Jiske Prinsen over het bemiddelen bij klachten en geschillen. Over het geven van ruimte om die onvrede te uiten en om van daaruit te bewegen naar een oplossing.

Klik op onderstaande afbeelding voor het hele artikel op de website van de Landelijke Huisartsen Vereniging.

Dinsdag 14 november 2023 - Hoe ga jij om met een klacht?

Dinsdag 14 november aanstaande verzorgen twee ervaren klachtenfunctionarissen samen met de directeur/bestuurder van skge de LHV-workshop ‘Hoe ga ik om met een klacht?’ in Utrecht. We behandelen de weg die een klacht aflegt, maar ook hoe je kunt omgaan met de vragen of worsteling die een klacht kan opleveren. Meer info en aanmelden via de LHV academie op https://academie.lhv.nl/nascholing/hoe-ga-ik-om-met-een-klacht/

 

Liever een andere dag? Deze workshop kan op aanvraag op een door jou gewenste locatie worden gegeven. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de LHV Academie of mail ons

Naar alle nieuwsberichten

27 juli 2023

Samen maken we de zorg beter
Onze vernieuwde huisartsen folder is nu beschikbaar. Een folder die in begrijpelijke taal en in eenvoudige stappen patiënten goed en laagdrempelig informeert over wat skge voor hen kan betekenen. Een blik werpen op de folder of als huisarts direct een bestelling doen?

31 januari 2023

Bruggen bouw je ook online
Een totaal vernieuwde online omgeving met eigenlijk maar één doel voor ogen: om u nog sneller, gemakkelijker, duidelijker en gerichter te helpen bij het ombuigen van een klacht naar een oplossing.

14 april 2022

Skge opent eigen podcastkanaal
Met gepaste trots introduceren we ons eigen podcastkanaal. Open gesprekken tussen jong en oud, ervaren en onervaren als professional en als mens: leren van en met elkaar rondom klachten en geschillen.