Nieuwe regeling voor waarneming

Waarnemers waren op basis van de Wkkgz al verplicht om zich aan te sluiten bij een geschilleninstantie. Voor de aansluiting bij de klachtenfunctionaris konden zij met de praktijkhoudend huisarts afspreken dat zij onder diens aansluiting vallen.


Vanaf 1 januari 2021 gaat dit veranderen voor waarnemers met een overeenkomst voor praktijkmedewerking. Voor waarnemers op incidentele basis en duurwaarnemers verandert er niets. De LHV heeft een Modelovereenkomst praktijkmedewerking ontwikkeld. Deze nieuwe overeenkomst maakt vaste waarneming onder bepaalde voorwaarden mogelijk, zonder dat de Belastingdienst de overeenkomst als dienstbetrekking beschouwt. Een van die voorwaarden is een zelfstandige aansluiting bij een klachtenfunctionaris, dus naast de al verplichte aansluiting bij een geschilleninstantie.

Huisartsenpraktijken moeten patiënten hierover duidelijk informeren. skge heeft in dat kader een nieuwe modeltekst voor de website van huisartsen opgesteld. 
Voor meer informatie: zie onderstaande rubriek Vragen uit de praktijk en de website skge.nl.

Naar alle nieuwsberichten

14 april 2022

Skge opent eigen podcastkanaal
Met gepaste trots introduceren we ons eigen podcastkanaal. Open gesprekken tussen jong en oud, ervaren en onervaren als professional en als mens: leren van en met elkaar rondom klachten en geschillen.

25 november 2021

Kennis- en ervaringscongres rondom klachten en geschillen in de zorg
Skge samen met De Geschillencommissie en een aantal toonaangevende kwartiermarkers behandelen thema’s als onderwijs, onafhankelijkheid, klantreis en de praktijk.

29 september 2021

Aansluitvergoeding automatisch laten incasseren? Hoe doet u dat?
Toestemming voor automatische incasso kunt u eenvoudig verlenen door in te loggen op de klantportal. Log in via de knop in het menu of via de link in dit bericht.