Samen maken we de zorg beter

In een huisartsenpraktijk wordt er elke dag zorg aangeboden. En zorg is mensenwerk. Dat betekent helaas dat er ook wel eens iets misgaat. Als er een mogelijke klacht is dan is het belangrijk dat deze onvrede met de huisarts wordt besproken. Hoe eerder, hoe beter!

Skge helpt daar graag bij en ontwikkelde de vernieuwde folder voor in de wachtkamer. Een folder die in begrijpelijke taal en in eenvoudige stappen patiënten goed en laagdrempelig informeert. Via de QR-codes vindt de patiënt snel, eenvoudig en online aanvullende informatie zoals een filmpje waarin de klachtenfunctionaris vertelt wat zij voor hen kan betekenen.

Ter introductie van de geheel vernieuwde wachtkamerfolder is er een actie-aanbieding die loopt tot en met 31 augustus. De wachtkamerfolder is gratis beschikbaar in PDF formaat. Een blik werpen op de folder of als huisarts direct een bestelling doen? Ga dan naar onze bestelpagina. 

Naar alle nieuwsberichten

19 juni 2023

Een klacht kun je maar beter met open armen ontvangen
In ‘De dokter’, het ledenblad van de LHV, spreken klachtenfunctionaris Margo van Weert en directeur Jiske Prinsen over het bemiddelen bij klachten en geschillen. Over het geven van ruimte om die onvrede te uiten en om van daaruit te bewegen naar een oplossing.

31 januari 2023

Bruggen bouw je ook online
Een totaal vernieuwde online omgeving met eigenlijk maar één doel voor ogen: om u nog sneller, gemakkelijker, duidelijker en gerichter te helpen bij het ombuigen van een klacht naar een oplossing.

14 april 2022

Skge opent eigen podcastkanaal
Met gepaste trots introduceren we ons eigen podcastkanaal. Open gesprekken tussen jong en oud, ervaren en onervaren als professional en als mens: leren van en met elkaar rondom klachten en geschillen.