Samen maken we de zorg beter

In een huisartsenpraktijk wordt er elke dag zorg aangeboden. En zorg is mensenwerk. Dat betekent helaas dat er ook wel eens iets misgaat. Als er een mogelijke klacht is dan is het belangrijk dat deze onvrede met de huisarts wordt besproken. Hoe eerder, hoe beter!

Skge helpt daar graag bij en ontwikkelde de vernieuwde folder voor in de wachtkamer. Een folder die in begrijpelijke taal en in eenvoudige stappen patiënten goed en laagdrempelig informeert. Via de QR-codes vindt de patiënt snel, eenvoudig en online aanvullende informatie zoals een filmpje waarin de klachtenfunctionaris vertelt wat zij voor hen kan betekenen.

Ter introductie van de geheel vernieuwde wachtkamerfolder is er een actie-aanbieding die loopt tot en met 31 augustus. De wachtkamerfolder is gratis beschikbaar in PDF formaat. Een blik werpen op de folder of als huisarts direct een bestelling doen? Ga dan naar onze bestelpagina. 

Naar alle nieuwsberichten

11 maart 2024

‘Een ontwikkeling waar we heel blij van worden’
We krijgen dagelijks tientallen telefoontjes. Vaak van patiënten die een vraag hebben over een voorval dat zich heeft afgespeeld rondom huisartsenzorg. Mensen vragen zich af of wat er gebeurt is wel oké is en of ze hierover bijvoorbeeld een klacht in kunnen dienen. Onze klachtenfunctionarissen staan al deze mensen te woord.

18 december 2023

Luisteren zonder oordeel; onze publicatie in het Medisch Contact
In het Medisch Contact spreken klachtenfunctionaris Margo van Weert en directeur Jiske Prinsen over het bemiddelen bij klachten en geschillen. Over de verbinding met de patiënt, de kracht van sorry zeggen en het bewegen naar de oplossing. Dit is een verkorte weergave van de publicatie in De Dokter.

28 november 2023

Onze nieuwste podcast afleveringen voor u!
Verhalen over Vertrouwen – het podcast kanaal van skge – heeft twee waardevolle nieuwe afleveringen. Klachtenfunctionarissen Margo en Harma spreken over EHBO – Eerste Hulp Bij Onvrede – gesprekken en ‘Ongemak in het kwadraat’. Beluister ze hier.
Waardevolle informatie en kennis uit de praktijk voor patiënt & zorgverlener