Ons werk komt pas echt tot leven in de verhalen die we kunnen vertellen

11 juni 2024

‘Door te begrenzen blijven we trouw aan onszelf’
Veel huisartsenpraktijken kampen met een toegenomen werkdruk. Dit is deels ingegeven door het groeiende tekort aan huisartsen, maar ook aan een veranderende relatie tussen huisarts en patiënt.

3 juni 2024

Het verhaal achter de klacht
De klachtenfunctionarissen van skge voeren jaarlijks honderden gesprekken met huisartsen en patiënten. Veel van die gesprekken leiden tot meer onderling begrip, en vaak tot een aanvaardbare oplossing voor beide kanten.

5 juni 2023

Allemaal mensen-mensen
Verzamel skge-medewerkers rondom de lunchtafel, en het gesprek ontstaat vanzelf. Wat doen zij om onvrede om te buigen naar een oplossing en wat betekent dit voor de samenwerking? We vroegen hun naar het geheim van de smid…

19 mei 2023

‘Van ons wordt geen oplossing, maar een besluit gevraagd’
In de geschillencommissies buigen voorzitter en leden zich over de voorgelegde casus; ieder vanuit zijn eigen expertise, maar met een gezamenlijk besluit voor ogen. We vroegen drie commissieleden naar hun ervaringen.

23 december 2022

Podcast 3: Het begint met het goede gesprek
Verhalen over Vertrouwen: Caroline Blom en Sandra van Dijk – beiden ambtelijk secretaris bij skge – in gesprek over de geschillenprocedure en alle zorgvuldigheid die daarbij nodig is. ​

21 juli 2022

Podcast 2: uitspreken van onvrede
Anneke Hulshof en Margo van Weert – beiden klachtenfunctionaris bij skge – in gesprek over het luisterend oor dat zij bieden aan patiënten met mogelijke onvrede over hun huisarts.

3 mei 2022

Jiske Prinsen
‘Vanuit het hart – 2021 – focus en ambitie’
In ons Jaarverslag kijk ik altijd met veel plezier terug naar het afgelopen jaar. Hét moment van gezamenlijke reflectie en bewust vooruitkijken naar het komende jaar. Reflectie die haar waarde heeft in het ‘nu & morgen’.

3 mei 2022

Ilse Jaspers
‘Mensen willen niet per se hun gelijk, ze willen dat er iets verandert’
Ilse Jaspers, directeur van Vitalis WoonZorg Groep en Archipel Zorggroep, trad toe tot de RvT van skge. Ze ziet samenwerking in de zorg als kans om klachten bespreekbaar te maken en de zorg te verbeteren.

3 mei 2022

Roland Friele
‘Wederhoor is nog geen wederluisteren’​
Roland Friele onderzoekt onder meer de impact van wet- en regelgeving op de gezondheidszorg. Als wetenschapper evalueert hij de uitvoering van deze wetten, waaronder de Wkkgz.

18 april 2022

Podcast 1: Samen verder… met vertrouwen!
Diny Kerkman (patiënt), Willem Bijleveld (huisarts) en Jiske Prinsen (directeur-bestuurder skge) open en kwetsbaar in gesprek over ‘iets dat er mis ging’ tijdens de behandeling in de praktijk van Willem.

14 december 2021

Margo van Weert, klachtenfunctionaris skge
Als klachtenfunctionaris krijgt Margo van Weert met alle soorten emoties te maken. Dat maakt het vak voor haar zo boeiend. Zij probeert mensen bij elkaar te brengen. ‘Ik gun ze zo dat ze samen tot een oplossing komen.’

30 juni 2021

Lysette Devilee, bestuurssecretaris huisartsenpost Rijnmond
Bijna alle klachten die binnenkomen via de HAP-website worden in een gesprek met de betrokken locatiemanager of zorgverlener opgelost, een klein deel gaat door naar skge. Hoe doen ze dat bij de HAP Rijnmond?

30 maart 2021

Lex Mooy, voorzitter Geschillencommissie Huisartsenzorg West 
Hij combineert strafrecht met gezondheidsrecht en vindt dat een heel prettige afwisseling. Lex Mooy, raadsheer bij het gerechtshof Amsterdam en voorzitter van de Geschillencommissie Huisartsenzorg West.

23 december 2020

Harma Vos, skge-klachtenfunctionaris
De afgelopen jaren heeft Harma honderden klachten langs zien komen. En nog steeds vindt ze iedere klacht even belangrijk.

30 september 2020

Armand Piëtte, voorzitter geschilleninstantie huisartsenzorg skge
Armand Piëtte is kantonrechter en senior rechter bij de rechtbank Limburg. Daarnaast ook voorzitter van een van de geschillencommissies van skge én lid van een tuchtcollege voor de gezondheidszorg.

25 juni 2020

Milan Poucki, RvT-lid en huisarts in Veghel
Milan Poucki is huisarts in Veghel en de enige huisarts in de Raad van Toezicht. Naast hem zitten daar vertegenwoordigers in van andere organisaties, zoals de KNMP en Patiëntenfederatie Nederland.

26 maart 2020

Anneke Hulshof, skge-klachtenfunctionaris regio Zuid
Anneke Hulshof is klachtenfunctionaris van het eerste uur. Ze begon vijftien jaar geleden bij Stichting Klachtenregeling Huisartsenzorg Zuid-Nederland (SKHZN), de voorganger van skge, en wil nooit meer iets anders.
Waardevolle informatie en kennis uit de praktijk voor patiënt & zorgverlener
Waardevolle informatie en kennis uit de praktijk voor patiënt & zorgverlener