Kennis en expertise delen wij ook via sociale media

Uitspraken verder uitgelicht

Nadat een geschil is afgehandeld, worden de uitspraken anoniem gepubliceerd. Zij geven waardevolle informatie over wat er speelt in de zorg, en hoe patiënten en zorgverleners daarvan kunnen leren.

Hier vindt u het overzicht van ‘uitgelichte, via sociale media gedeelde’ uitspraken die de geschillencommissie na behandeling van eerdere geschillen heeft gedaan voor de huisartsenzorg en de openbare apotheken.

Bent u op zoek naar meer uitspraken of kennis van een geschil dat lijkt op uw geschil? Klik dan hier en maak een keuze voor de huisartsenzorg of de openbare apotheken en lees dan verder.

Ook maken wij bij skge op regelmatige basis analyses van uitspraken die nader in gaan op specifieke materie. In deze uitspraken van de diverse geschillencommissies zien wij overeenkomsten die voor patiënten, zorgaanbieders en andere belanghebbenden interessant en leerzaam kunnen zijn om de kwaliteit in de zorg nog beter te maken.

Hiermee delen wij onze kennis en expertise graag met u.

19 september 2023

Onvrede over service
Deze uitgelichte uitspraak betreft een meervoudige klacht. Deze uitspraak omvat thema’s als serviceverlening, tekort aan informatie en het beëindigen van de behandelrelatie.

18 september 2023

Onvrede over palliatieve zorg
Deze uitgelichte uitspraak betreft een meervoudige klacht. Deze uitspraak omvat thema’s als het toedienen van morfine en vocht, ongepaste communicatie en het ontbreken van rouwbegeleiding.

21 juli 2023

Apotheker had meer onderzoek moeten doen naar alternatieven
Klaagster verwijt de apotheker dat zijn gedrag naar haar incorrect was, dat zijn assistenten verkeerde informatie hebben verstrekt, dat niet in haar dossier stond vermeld dat zij een allergie had en dat hij geen alternatieve medicatie in het buitenland wilde bestellen.

18 juli 2023

Onduidelijkheden over het begeleidingsgesprek
Een complexe klacht gerelateerd aan (de kosten van) het begeleidingsgesprek dat plaats vindt bij een eerste uitgifte van medicatie en bij medicatie die langer dan een jaar geleden is verstrekt, en dan wanneer de medicatie aan de patiënt wordt meegegeven.

14 juli 2023

Verkeerde diagnose en verkeerde behandeling
Klaagster vindt dat de huisarts twee onjuiste diagnoses heeft gesteld en twee onjuiste behandelingen heeft toegepast. Zij eist hiervoor een schadevergoeding.

12 juli 2023

Het beroepsgeheim belemmert een vaststelling van de feiten
Klaagster klaagt als nabestaande van overleden broer. Zij verwijt de huisarts dat deze niet de noodzakelijke zorg heeft geleverd, communicatief heeft gefaald en het overlijden onjuist heeft afgehandeld.

10 juli 2023

Onvolledig verslag draagt bij aan verkeerde diagnose
Klaagster verwijt verweerder dat haar klachten niet goed zijn uitgevraagd en opgetekend.